Welkom bij Meetpoint

Wij zijn momenteel gesloten voor afhalen en bezorgen 

Nice to meet you...again?
Meetpoint in Schinveld was een begrip in de jaren tachtig en negentig. Discotheek Meetpoint was een trendy uitgaansgelegenheid, waaraan velen nog steeds goede herinneringen hebben. Misschien heeft u hier zelf ooit nog gedanst op de muziek van Wham! en Madonna of uit volle borst meegezonden met Andre Hazes.

Klein, gezellig restaurant en sfeervolle feestlocatie
Aan de buitenkant lijkt op het eerste gezicht weinig veranderd. Wie binnenstapt zal echter positief verrast worden. Het eens bruine en donkere cafe is nu een klein, licht en gezellig restaurant, waar uitsluitend wordt gewerkt met de verse streekproducten. De zaal is omgetoverd tot een moderne en sfeervolle feestlocatie.

Jacqueline, Arjan en Andries Verhagen, bliezen in 2018 nieuw leven in Meetpoint en maken hier nu hun dromen waar. Het drietal groeide op in de brasserie van hun ouders en wist al heel vroeg waar hun toekomst lag: 'Wij gaan doen wat jullie doen, maar dan anders.

De ambitie, de plannen en de inzet van de tweelingbroers en hun zus hebben geleid tot een gedurfde mix van oud en nieuw. 'Wij behouden de mooie dingen van toen en voegen alleen goede dingen toe!'

Het nieuwe team van Meetpoint verwelkomt u graag om u te verwennen met de verrassende en steeds wisselende gerechten, een kop koffie met iets lekkers of om ervoor te zorgen dat uw feest of evenement onvergetelijk wordt.

'We are pleased to meet you!'
Arjan, Andries en Jacqueline Verhagen

Team Meetpoint bestaat uit Arjan, Andries & Jacqueline Verhagen. De tweelingbroers en hun zus groeiden op in een horecagezin en kregen gastvrijheid met de paplepel ingegoten. 'We stonden op kratjes om bij de tap te kunnen, zo graag wilden we meedoen!' Menig weekend en vakantie werd besteed aan meehelpen in de keuken of in de bediening. De keuze voor een vervolgopleiding was dan ook snel duidelijk: 'Horeca natuurlijk!'

Ik ben Jacqueline, ik studeer (hopelijk) binnenkort af aan de Hotelschool in Maastricht, waar ik heb gekozen voor de richting Foodservice.
Ik vind de wereld van eten en drinken geweldig, maar ben absoluut geen kok.
Mijn taak bij Meetpoint is vooral om achter de schermen te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Verder ben ik de contactpersoon naar klanten en relaties. Maar u ziet mij ook regelmatig in het restaurant, gezellig!
Nice to meet you, Jacqueline Verhagen


Ik ben Andries. Ik heb het diploma van de Hotelschool in Hasselt reeds op zak en vergroot mijn kennis nu met een studie aan de faculteit Facility Management van Zuyd Hogeschool.
Binnen Meetpoint ben ik het meest in de keuken te vinden. Ik wil graag een niveau hoger koken, met dezelfde ingrediënten. Ik hou niet van snel even iets eten. Koken en eten zijn zaken waaraan je aandacht moet schenken.
Nice to meet you! Andries Verhagen 



Ik ben Arjan en studeer aan de Hotelschool Maastricht. Binnen Meetpoint draag ik zorg voor de service en de bediening van de gasten. Daarnaast help ik Andries in de keuken als dat nodig is. 
Elk lid van ons driespan heeft zijn eigen taken binnen team Meetpoint. Wij vullen elkaar goed aan!
Nice to meet you, Arjan Verhagen

Eigen zaak
'We hebben altijd gezegd dat we ooit met zijn drieën een eigen zaak zouden beginnen. Meetpoint kwam totaal onverwacht op ons pad. Wellicht qua timing aan de vroege kant, maar we wilden deze kans niet laten schieten. Omdat we familie zijn en jarenlang ervaring hebben, weten we precies wat we aan elkaar hebben. Niet alleen onze opleidingen vullen elkaar aan, onze karakters doen dat ook.'


Weekmenu / Seniorenmenu:
Iedere dag serveren wij een weekmenu, dit is een vast menu voor de prijs van € 24,50. Voor € 14,50 serveren wij een drie-gangen senioren menu zodat ook de minder grote eters kunnen genieten van 3 gangen.

Bier van de week:
Iedere week hebben wij een bier van de week, dit bier serveren wij in die week gratis bij een passend gerecht van onze menukaart.


Week 29 (15 t/m 21 juli 2019)
Menu:
Uiensoep met een kaasbroodje
***
Beefburger met frites en salade
***
Chocolade ijs met chocoladesaus en slagroom 

BIER VAN DE WEEK: Gulpener Plato, dit bier serveren wij de hele week gratis bij onze kalfslende!



Arjan, Andries en Jacqueline zijn echte millennials *, dat wil zeggen dat zij heel bewust bezig zijn met voeding, eten en hun omgeving. Duurzaamheid is belangrijk. Ze zoomen graag in op de gevolgen van de moderne voedings- en levensmiddelen industrie. 'Wist u bijvoorbeeld dat fruit vaak onrijp wordt geplukt, zodat het kan rijpen tijdens transport? Dat kun je nauwelijks vers noemen...'

Waarom zouden we van ver halen wat hier volop, en hartstikke vers, verkrijgbaar is? Restaurant Meetpoint wil zijn gasten op een informele manier laten (her-)ontdekken wat voor lekkers er verkrijgbaar is in de eigen omgeving. 'Wij werken voor 90% met Limburgse producten. Niet omdat het trendy is, maar vooral vanwege de impact op de natuur als je het van ver haalt.'

Streekproducten, en dan met name biologische producten, hebben soms een wat negatief imago, omdat het duur zou zijn. Volgens het team van Meetpoint hoeft dit echter niet altijd zo te zijn: 'Wij gebruiken streekproducten die een supermarkt niet wil hebben. Deze 'afvalproducten' zijn vaak minder mooi (qua vorm of kleur), maar de smaak is precies hetzelfde. Deze producten zijn voordelig in te kopen, zodat wij onze prijzen verrassend laag kunnen houden.'

Restaurant Meetpoint werkt samen met zorgvuldig, zelf uitgekozen leveranciers uit Limburg. Zo levert Jos van JosBezorgt de biologische boodschappen uit de regio. Alle groente, vlees en eieren haalt hij rechtstreeks op bij de diverse Limburgse boeren en de producten worden dezelfde dag nog uitgeleverd. Verder wordt er onder andere gewerkt met stroop van PuurvandeWall, honing van BEEingpure en ijs en chocolade van de lokale bedrijven Ijscoland en Bitter'nZoet. De wijnen zijn van twee Limburgse wijn domeinen en het bier komt van Gulpener, de enige Limburgse brouwer die werkt met uitsluitend Limburgse ingrediënten.

'Wij zijn dan misschien niet van hier,' laat het drietal met hun duidelijk niet-Limburgse tongval weten, 'maar we hebben in de loop der jaren een grote liefde voor Limburg ontwikkeld. In deze regio beschikken we over zulke mooie producten, die passie willen we graag overbrengen!'
 
*millennials =generatie Y, een demografische generatie, volgend op de pragmatische generatie. Meestal wordt deze term gehanteerd voor mensen geboren tussen 1980-2000. Hun ouders zijn meestal van de babyboomgeneratie (1940-1965) of van de generatie X (1965-1980)

 

Samenwerkingen

Gezien onze visie en missie geloven wij in prettige en duurzame samenwerkingen. Wij zijn er trots op dat wij kunnen samenwerken met onderstaande bedrijven, die net als wij geloven in duurzaamheid en kwaliteit.

 

Rakkers Bier

 

rakkersfeerRakker Bier wordt gebrouwen door rakkers die durven te experimenteren. Die net zolang blijven proberen totdat smaakpapillen in extase exploderen.

 



 

Ambrass Brouwerij Sittard

Ambrass is een samenvoeging van dAmbrasse woorden Ambachtelijke en Brasserie. Brasserie is het Franse woord voor brouwerij, dus eigenlijk: Ambachtelijke Brouwerij. Maar dat is niet de oorspronkelijke reden waarom we voor deze naam hebben gekozen. In Sittard is de betekenis van ambras: drukte, stampij, roering. Ambras maken: drukte maken. En dat is vanaf het begin ons doel geweest, we willen geen standaard pils maken maar alles op zijn kop zetten. Stampij maken in de bier wereld. Spelen met smaak, kleur en aroma. En de dubbele ‘s’ op het einde van brass staat voor het Engelse woord ‘koper/messing’. Hiermee willen we aangeven dat we met onze koperen brouwketels flink wat drukte (ambras) zullen maken

 

 

 

 

 


Innowastion bv - Pieke Broodbier

Pieke broodbierWist je dat brood het meest verspilde voedselproduct is in Nederland? We gooien ongeveer twaalf hele broden per persoon per jaar weg. Nadat we leerden dat ongeveer 20% van het brood wordt weggegooid, besloten we actie te ondernemen. We leerden om bier te brouwen en hebben maanden geëxperimenteerd en testen gedaan. Uiteindelijk kwamen we bij ons huidige recept! In Pieke - Broodbier is een deel van het mout (dat is het hoofdgraan voor bier) vervangen door brood dat niet meer verkocht kon worden door lokale bakkerijen. Op deze manier geven we brood een tweede kans, terwijl we tegelijkertijd de voetafdruk van een biertje verkleinen.

Brouwerij Zuyd 

brouwerij zuydSMAAKVOL, EXPERIMENTEEL EN AMBACHTELIJK BIER BROUWEN.

DAAR BEGON HET 'ZUYD' AVONTUUR MEE.

NA EEN AANTAL BROUWAVONTUREN IN NEDERLAND, GROOT-BRITTANIË & NIEUW-ZEELAND.

We BROUWEN ONZE CRAFT BIEREN VOLGENS KLASSIEKE BrOUWMETHODEN,

MAAR MET NIEUWE, GEKKE & EXPERIMENTELE ideeËn en bierstijlen.

 

 

 

Slagerij Kusters 

slagerij kustersSlagerij Kusters is een begrip in Zuid-Limburg. Onze slagerij is gevestigd aan de Rijksweg 73 te Margraten. Al decennia lang zijn wij een ambachtelijk familiebedrijf met een eigen slachthuis, worstmakerij en keuken. Wij verkopen hier ons eigen Blanc Bleu Belge rundvlees, waarvan de runderen door ons zelf geslacht zijn en maken dit verkoop klaar voor particulieren en horeca bedrijven.

 

 

 


BEEing Pure
 
partner beeing pureOntdek de zoetste geheimen van moeder natuur, rechtstreeks van de imkerij!

BEEing Pure is opgericht door Kenny Essers, een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waarin hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van platen, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. 'Het blijft ongelofelijk om te zien hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken!'

 

Gulpener de Vrije Brouwer
partner gulpenerWij brouwen bier uit eigen bronnen, gebruiken hop uit eigen hoptuin en
het gerst komt van boeren uit de regio

Gulpener is een onafhankelijke familiebrouwerij, die al sinds 1825 geniet van haar vrijheid. 'Als onafhankelijke familiebrouwerij varen wij onze eigen koers en doen alleen wat goed voelt. Wij nemen de vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continue te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren wij al acht generaties en dat proef je terug in onze 16 speciaalbieren.'

  

Bitter 'n Zoet Chocolaterie

bitterenzoetlogo png website headerHét adres in Schinveld voor de allerlekkerste chocolade.

 

 

Ijscoland

grafik ijscoland 360x192Geniet van het ambachtelijke schepijs dat dagelijks vers wordt bereid in de open koken van Ijscoland.

 

 

 

Bakkerij Leenders

Logo Bakkerij Leenders1024pix 1557808104De ambachtelijke bakker uit Oirsbeek. Wij werken met lokale toeleveranciers. Ons fruit komt grotendeels van fruithandel Jean Zuylen in Bingelrade, het meel en de bloem worden ambachtelijk gemalen door de watermolen in Holtum en de windmolen in Oirsbeek.

 

 

 

Domein Steenberg te Epen
domein steenbergDe naam Steenberg verwijst naar de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van een van de mooiste heuvels in Zuid Limburg. Een bodem die bedekt is met silex, een vuursteen al in de Steentijd vanuit dit gebied werd geëxporteerd vanwege zijn uitstekende kwaliteit. Kenmerkend voor deze vuursteen is dat de warmte van overdag wordt opgeslagen. Hier profiteren onze druivenplanten 's nachts van.

 

 

 

  

Pasta Pura
pasta puraPassie en smaak uit de laars van Limburg

Wij maken enkel gebruik van ingrediënten die bijdragen aan een gezonde en verantwoorde leefstijl. Het streekproduct Kollenberger Spelt en de graansoorten Gerst, Kamut en Teff zijn hier goede voorbeelden van. Met passie maken wij het beste wat pasta u te bieden heeft. Pasta con passione!

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanche Dael
tn DSC8725 Nougat web BorderMakerKoffiebranderij & Theepakkerij sinds 1878

De subtiele smaak van het beste. Zo omschrijven wij onze koffie graag. Koffie drinken is vaak een onbewust moment van genieten. Genieten van fijne koffiearoma's en subtiele smaken, maar ook van de heerlijke nasmaak die je proeft als de koffie al lang op is. Bij familiebedrijf Blance Dael besteden we wekelijks veel tijd aan het proeven van onze bestaande en nieuwe koffiesoorten. Wij koesteren ons ambacht. Niet alleen het branden, ook het verpakken is handwerk. Elk pakje koffie wordt met de hand verpakt, net als 100 jaar geleden.

  

Verbunt Wijnkopers

verbuntMaatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent voor Verbunt de keuze voor wijnhuizen die MVO een warm hart toedragen. Deze wijnhuizen richten zich veelal op biologische of biodynamische wijnbouw, het volgend van (regionale) regels en het behalen van certificaten ten aanzien van duurzaamheid en Fairtrade. Ook op gebied van logistiek, communicatie en promotie streeft Verbunt naar een zo laag mogelijke belasting van het milieu.

 

Puurvandewall uit Eckelrade

puur van de wallBiologisch boeren sinds 1975

Wij stoken op ambachtelijke wijze, traditionele Limburgse stroop. In 2010 werden wij uitgeroepen tot provinciale èn nationale Held van de Smaak op gebied van smaakfruit. Tevens wonnen wij dat jaar de publieksprijs.

 

 

Wijndomein de Planck
de planckOns doel: de groeiende reputatie van Limburgse wijnen een verdere stimulans geven. In het meest zuidelijke stukje Limburg maken wij de lekkerste wijnen. Rood, rose, wit en mousserend. Onze wijnen vallen regelmatig in de prijzen!

 

 

Plan uw Kantoor 

plan uw kantoorPlan Uw Kantoor in Brunssum heeft een groot aantal kantoorartikelen in haar assortiment waaronder b.v. een compleet assortiment bedrijfs formulieren van Kasboeken tot nota formulieren. Uiteraard papier in alle soorten maten diktes en kleuren. Toners, Inkt en inktcartridges ontbreken ook niet en bieden wij scherp geprijst aan. Verder vind u bij ons: Lamineer pouches van creditcard formaat tot A3, Fotopapier in diverse formaten van hoogglans tot mat, CD-R, DVD's, Labelwriters, notitieblokken, schriften, collegeblokken, mappen, showtassen, tabbladen, hangmappen, pennen, lijm, correctievloeistof en nog veel meer!



Contact

Restaurant - Zaal Meetpoint
Beekstraat 7
6451 CA Schinveld
Tel. 045 526 8002 
info@meetpointschinveld.nl

Restaurant geopend van vrijdag t/m zondag van 16 tot 22 uur